Alopecia areata oplossing

Alopecia Areata: wat is het en wat is de oplossing?

Bij alopecia areata krijgt u plotseling kale plekken. Meestal is dat op uw hoofd, maar het kan ook voorkomen op andere plekken waar normale haargroei is. Zoals de oksels of schaamstreek. Dat komt omdat er een ontstekingsreactie rond de haarwortels zit. Daarom kunnen de haarwortels niet goed hun werk doen, wat zorgt dat uw haar uitvalt. Heel vervelend, maar bij meer dan de helft van de mensen komt het haar binnen een jaar terug.

De oplossing is kortgezegd dan ook: afwachten. Er is niet echt een behandeling als medicijnen of een bepaalde shampoo die uw haar weer snel terug brengt. Ook extra vitamnines of een dieet volgen heeft helaas geen bewijzend effect. We begrijpen als geen ander dat het heel moeilijk voor u te accepteren is dat uw haar op plekken uitvalt. En dat een afwachtende houding ook erg frustrerend werkt.

Haarwerk biedt oplossing tegen alopecia areata

We willen en kunnen u helpen met een haarwerk of pruik. Misschien dat u bij het woord ‘pruik’ het idee heeft dat het overduidelijk niet uw eigen haardos is. Maar in onze salon maken we de haarwerken / pruiken precies en naadloos passend bij uw eigen haar. En bij uw kapsel uiteraard.

Met een haarwerk geven wij u uw eigen kapsel dus weer terug. Het ziet eruit als uw eigen haar, en het voelt als uw eigen haardos. Niet alleen qua pasvorm, maar met alles in uw dagelijkse bezigheden. De verzorging is dan ook niet anders. Haarwerken kunnen we van verschillende haarsoorten maken. Zelfs van echt haar. Lees hier meer over haarsoorten.

Voor mannen en vrouwen

Alopecia areata kan voorkomen bij zowel mannen als vrouwen in elke leeftijdscategorie. We maken onze haarwerken dan ook voor iedereen die daar behoefte aan heeft. De kosten kunt u laten vergoeden door uw zorgverzekering. Vraag daarvoor om een medische indicatie van uw huisarts.

Belemmert een haarwerk niet de haargroei?

Daar hoeft u niet bang voor te zijn. De teruggroei wordt eigenlijk alleen amar bevordert. Onze haarwerken houden uw hoofdhuid behaaglijk warm zonder dat het gaat broeien.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact op voor vrijblijvende professioneel haarwerk advies of het maken van een afspraak.