Pruik voor mannen

De mogelijkheden met een mannen pruik

Vaak hebben vrouwen meer moeite met haaruitval, maar ook mannen kunnen daar zeer zeker last van hebben. Zeker wanneer u op jonge(re) leeftijd haar begint te verliezen. Dan is een pruik een welkome oplossing. En tegenwoordig zijn die echt niet meer van echt kapsel te onderscheiden.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. U bepaalt namelijk zelf hoe uw nieuwe kapsel / pruik eruit moet zien: lang, kort, welk model, welke kleur, haarsoort etc. Wij maken het vervolgens voor u op maat. Alles met de hand en aan aan de hand van een mal van uw schedel. Op die manier zit de pruik zo gegoten, dat u niet eens doorheeft dat u een haarwerk draagt. Maar ook andere mensen zullen dat niet doorhebben.

pruik voor mannen

Bekijk enkele voorbeelden van pruiken voor mannen

Pruik van echt haar of synthetisch haar

We maken zowel pruiken van echt haar en van synthetisch haar. Een mannen pruik van echt haar moet u zelf in model brengen, het voelt ook als echt haar, maar kan wel verkleuren door de zon. Een haarwerk van synthetisch haar kan niet verkleuren, maar kunt u ook niet zelf stylen.

Welke mannen pruik u kiest (echt of synthetisch) ligt aan uw situatie. Komt uw haar om welke reden dan ook niet meer terug? Dan raden wij u een natuurlijke pruik aan. Is uw haaruitval tijdelijk, bijvoorbeeld na een chemo of een zware operatie (wat ook tot haaruitval kan lijden), dan zou u ook een synthetische pruik kunnen kiezen. Of ga voor een mix van beide.

Bekijk meer verschillen tussen pruiken van echt haar en een synthetische pruik.

Bevestigingstechnieken haarwerk

Een geheel haarwerk blijft uit zichzelf erg goed zitten. Daarom zetten wij dit meestal niet vast. Wanneer u wel het gevoel heeft dat de pruik schuift, dan kunnen we hem altijd vastzetten met tape of een stukje anti-slib erin naaien.

Vergoeding pruik door zorgverzekeraar

Wanneer uw haar meer uitvalt dan normaal is, of u kale plekken krijgt, kunt u bij uw huisarts om een medische indicatie vragen voor een haarwerk. Daarmee kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de aanschafkosten van uw pruik uit de basisverzekering.

Lees meer over vergoeden door zorgverzekering

Levertijd

We maken dus alles zelf en met de hand. Dus u moet rekening houden met een levertijd van zo’n 10 tot 12 weken. Merkt u dus nu al dat u haar uitvalt en hoeft u nu nog niet zozeer een pruik? Maar op latere termijn wel? Dan kunt u feitelijk nu (of zeer binnenkort) al wel vast uw mannenpruik op maat laten maken, aangezien de levertijd toch snel 3 maanden is.

Kom eens langs!

Meer weten over alle mogelijkheden? Kom gerust eens langs! Of maak een afspraak. Dan kunt u meteen wat voorbeeld pruiken van dichtbij bekijken en kunnen we uw wensen alvast wat doornemen. Vrijblijvend natuurlijk. Gewoon om eens kennis te maken. U vindt ons in Leeuwarden. We hebben prima parkeergelegenheid (en gratis) en ook is alles rolstoelvriendelijk.